sagaocassandrasresa.blogg.se

Här kan ni följa våran resa med bilder och uppdateringar om hur allt går!

Jakten på Mordor 🌋🌪💨☔️

Publicerad 2023-02-13 04:31:19 i Allmänt,

Hej från Turangi! Saga här. Vi fortsätter ha lite otur med vädret som vi haft på denna resa, det är en cyklon som dragit in över Nya Zeeland, främst i norra delen. Så det är tur vi inte är där längre. Vi befinner oss i kanten av cyklonen och det är lite osäkert vart den kommer ta vägen men förhoppningsvis klarar vi oss någorlunda bra. Men i och med detta oväder så har våra planer här i Turangi fått sig en liten smäll och vi har inte kunnat göra det vi hade hoppats på. Svårt att styra över vädret! Vi hade siktat på att gå Tongariro Alpine Crossing, ungefär 2 mil på 6-9h, som skulle ta oss genom Mordor och förbi Mount Doom, alltså platsen där Sagan om Ringen utspelar sig. Mordor och Mount Doom är alltså i Tongariros nationalpark som vi befinner oss vid. Mount Doom heter egentligen Mount Ngauruhoe. Men pga vädret så är det för farligt att gå den hajken vilket vi såklart är besvikna över. Vi såg verkligen fram emot det och den hajken är känd för att vara Nya Zeelands bästa och finaste hajk, ja till och med en av världens finaste. Vi får se när vi åker vidare söderut imorgon om vi skulle kunna få en glimt åtminstone, det värsta vädret verkar passera idag/inatt. 

Igår hade vi dock lite bättre tur med vädret. Vi tog en hajk här i närheten vid Tongariro River. Det blev några timmar, vi började gå runt halv ett på eftermiddagen och var tillbaka vid boende halv sex. Då tog vi också ett stopp vid deras national trout center. Vi fick se väldigt fint landskap, gröna stora träd, ängar fulla av blommor och bara vara ute i naturen. Lite så jag föreställt mig att vi skulle spendera tiden i NZ. Väldigt härligt iallafall och det regnade bara pyttelite. 

(null)
Redo för Tongariro River Walk
(null)
Startpunkten
(null)
Superfint klart blått vatten
(null)
Vi hade packat lite väl mycket med oss då vi egentligen ville köra Alpine Crossing som skulle vara mycket längre. Sen visste vi inte heller riktigt hur lång River Walk skulle vara men med facit i hand hade vi klarat oss på en mindre vattenflaska var och lite snacks 
(null)
(null)

(null)

(null)
(null)
Sjukt stora fiskar vid trout center!
(null)
(null)
Dammar för fiskarna
(null)
Vi gick in i centret som hade ett litet museum över fisket och naturen här runt Turangi 
(null)
(null)
Dom hade några olika akvarium och fiskodlingar
(null)
Cassandra matade fiskarna 
(null)

(null)
(null)
Vackra ängar!
(null)

(null)

(null)
(null)

(null)
(null)
Smala gungiga broar över floden!
(null)
(null)

(null)
(null)

(null)
(null)

Vi gick sedan till en lookout efter att ha gått i ungefär 3h och tagit en paus för lite snacks. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

När vi kom tillbaka till boendet fixade vi middag och tog en lugn kväll och tittade på film. Idag var vi tvungna att byta rum på vårat boende (vi hade missat att boka boende för en natt 😅) men de var snälla och lät oss vara kvar i vårat rum tills vårat nya rum var klart. Så vi fick ta lite sovmorgon och packa i lugn och ro. Vi tog sen en tur med bilen ca en timme och tittade på Craters by the Moon, ett ställe med massa gejsrar. Sen åkte vi till Haka Falls som var väldigt mäktigt! Sen tillbaka till boendet, blöta men nöjda. 

(null)
Ut på tur, aldrig sur, i regn och skur!
(null)
(null)
En stor mud pool
(null)
En annan mud pool
Väldigt coolt med all växtlighet och den röda sanden 
(null)

(null)

(null)
Spring spring för att inte bli för blöt!
(null)
Svårt dock med såna här pölar lite här o var 😅
(null)
En väldigt aktiv gejser som lät jättemycket, de kallar den Devil’s Trumpet 
(null)
(null)
Haka Falls
(null)

(null)

(null)
Mäktigt! Det dundrade på bra där
(null)

(null)

Ikväll blir det att chilla igen, kanske titta på någon film och äta middag. Cassandra stackarn har en obligatorisk lektion mitt i natten så hon ska nog försöka sova lite innan dess. Hoppas ni har det bra hemma i Sverige! Vi hörs snart igen 😊

(null)
Avslutar med denna bild från igår - två hobbits som försöker ta sig till Mordor och Mount Doom utan framgång 🌋😞 tur vi inte ansvarar för att förstöra Härskarringen! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Två tjejer, 22 år, från Sverige på resande fot genom Asien och USA. Här kan ni följa vårat äventyr!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela