sagaocassandrasresa.blogg.se

HÀr kan ni följa vÄran resa med bilder och uppdateringar om hur allt gÄr!

Pancake rocks đŸ„ž Hokitika Gorge 💩 och borttappad nyckel 🔑

Publicerad 2023-02-21 06:19:06 i AllmÀnt,

HallĂ„ hallĂ„ frĂ„n Franz Josef! Saga hĂ€r. Vi har nu lĂ€mnat Greymouth efter tvĂ„ nĂ€tter och hĂ€mtade ut hyrbilen imorse och styrde söderut. VĂ„ra dagar i Greymouth var vĂ€ldigt lugna och hĂ€rliga med skönt vĂ€der. Vi fick se delfiner bĂ„da dagarna! Vi gick för det mesta runt i stan och kikade lite och satt ute lĂ€ngs vattnet i solen och bara njöt. Vi besökte Ă€ven ett ölbryggeri, Monteith’s och spenderade ett par timmar dĂ€r. Allt som allt vĂ€ldigt lugna och sköna dagar. 

Idag har vĂ€dret inte varit lika skönt, det har spöregnat till och frĂ„n hela dagen. NĂ€r vi hade checkat ut frĂ„n hostlet och hĂ€mtat vĂ„r hyrbil (som vi snurrade runt och letade efter rĂ€tt lĂ€nge) Ă„kte vi norrut till Pancake Rocks, ca 40min frĂ„n Greymouth. Vi hade fĂ„tt tips om att Ă„ka dit men det var svĂ„rt utan bil de tidigare dagarna. Vi var glada över att ha Ă„kt dit dĂ„ det var vĂ€ldigt hĂ€ftigt! VĂ€dret gjorde det bara Ă€nnu hĂ€ftigare ocksĂ„ med vĂ„gorna som slog mot klipporna sĂ„ kraftigt att det lĂ€t som Ă„ska. MĂ€ktigt! 

(null)

(null)
Greymouths lokala bryggeri 
(null)
Testade nÄgra sorter
(null)
Nr 2 var godast, den hade en god citronsmak!
(null)
Fortfarande sliten frĂ„n vĂ„r utekvĂ€ll  xD 
(null)
Chill vid vattnet under dagen 
(null)

(null)
(null)
Delfinspaning
(null)

(null)
(null)
Middag igĂ„rkvĂ€ll pĂ„ hostlet - fĂ€rdigkokt ris vi köpt i affĂ€ren och bara vĂ€rma pĂ„ i mikron och en bit lax till det. Life on the road folks! 
(null)
Pancake rocks!
(null)

(null)

(null)
Vattnet slog verkligen hĂ„rt och nĂ„dde högt upp pĂ„ klipporna 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Pancake throne
(null)

(null)

(null)
Lite bilder frÄn bilfÀrden idag, vi Äkte bÄde lÀngs kusten och vid berg
(null)
(null)
Nya pĂ€rlan! En Toyota Corolla. Denna gĂ„ng har vi bĂ„de Bluetooth och GPS i bilen, lyxigt! 
(null)
Lovar att jag hÄller ögonen öppna nÀr jag kör!

Efter Pancake rocks Ă„kte vi söderut, stannade i Greymouth för lite kĂ€k pĂ„ Subway innan vi Ă„kte till Hokitika Gorge, en stor vacker flod. Vattnet brukar vara kristallklart och vackert blĂ„tt men pga vĂ€dret var det rĂ€tt grumligt men fint Ă€ndĂ„. Skogen vi gick i var magisk med massor med grönt och fina trĂ€d och buskar. Vi spenderade ungefĂ€r en timme dĂ€r och tittade pĂ„ floden och promenerade i skogen. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Fina berg omringade av molnen 

Efter Hotikita Gorge Ă„kte vi mot Franz Josef som tog ungefĂ€r 2,5h. Vi kom fram kl 18 och fick nycklarna till vĂ„rat rum och gick direkt till det gemensamma köket för att vĂ€rma pĂ„ lite mat. Vi satt och Ă„t i lugn och ro och nĂ€r vi sen skulle tillbaka till rummet och hĂ€mta vĂ„ra jackor insĂ„g vi att vĂ„r rumsnyckel Ă€r borta?! Vi hade med den ut i rummet, jag hade den pĂ„ mig och la ifrĂ„n mig den lite kort pĂ„ mina grejer för att gĂ„ pĂ„ toaletten. NĂ€r jag kom tillbaka var nyckeln borta men jag antog att Cassandra hade tagit den men det hade hon inte. Vi letade i hela köket och till och med pĂ„ toaletten och i papperskorgen i köket 😂 tillslut fick vi sĂ€ga till personalen som gav oss en extranyckel och Ă€ven dem hade sett oss i köket innan med nyckeln. Vi blev Ă€ven inslĂ€ppta pĂ„ rummet för att kolla om nyckeln var dĂ€r men det var den inte. De var vĂ€ldigt snĂ€lla och förstĂ„ende och förstod att vi Ă€r pĂ„ semester och inte ska oroa oss Ă€ven om Cassandra försĂ€krade den om att vi vanligtvis Ă€r vĂ€ldigt ansvarsfulla och detta aldrig hĂ€nt! NĂ„vĂ€l slutet gott allting gott, vi kom in i rummet igen och fick en ny nyckel. Troligtvis har nĂ„gon annan som varit i köket rĂ„kat fĂ„ med sig vĂ„r nyckel ocksĂ„ och inte mĂ€rkt det dĂ„ nycklarna ser likadana ut. 

(null)
PĂ„ promenad i Franz Josef efter middagen
Dagens middag bestod av fĂ€rdigköpt soppa och tortellini, 2min att vĂ€rma och Ă€gg. Återigen lever vi loppan 😉
(null)

(null)

Nu chillar vi pĂ„ hostlet, Cassandra pluggar och jag tittar pĂ„ Netflix i allmĂ€nna vardagsrummet. Vi ska bara sova hĂ€r en natt (en natt som vi dessutom hade glömt att boka boende för och som vi bokade i typ söndags đŸ˜…). Imorgon ska vi kika pĂ„ Franz Josef glaciĂ€ren innan vi Ă„ker vidare till Fox Glacier som Ă€r typ tvĂ„ mil hĂ€rifrĂ„n och dĂ€r spenderar vi tvĂ„ nĂ€tter. Det Ă€r verkligen inte lĂ„ngt kvar nu heller tills vi Ă„ker hem, en vecka idag! Saknar er dĂ€rhemma, ses snart đŸ„°




Kommentarer

Kommentera inlÀgget hÀr
Publiceras ej

Om

Min profilbild

TvÄ tjejer, 22 Är, frÄn Sverige pÄ resande fot genom Asien och USA. HÀr kan ni följa vÄrat Àventyr!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela