sagaocassandrasresa.blogg.se

HÀr kan ni följa vÄran resa med bilder och uppdateringar om hur allt gÄr!

Merry Melbourne 🩋

Publicerad 2023-02-03 22:07:11 i AllmÀnt,

Hejhej frĂ„n Melbourne! Saga hĂ€r. Vi kom hit i torsdags kvĂ€ll efter en vĂ€ldigt bumpy ride nĂ€r vi skulle börja förbereda för landning. Inte kul! Men det gick bra. Sista dagen i Cairns gick vi till gallerian precis bredvid dĂ€r vi bodde och shoppade lite. Vi hittade jĂ€ttefina klĂ€nningar och köpte tvĂ„ stycken var. 

(null)

Utsikt frÄn vÄr balkong i Cairns, sista kvÀllen
(null)
Stora fina trÀd, saknar vÀrmen! Dröjer nog ett tag tills man kan gÄ i bara klÀnning igen..
(null)
Utsikt över Stora barriĂ€rrevet nĂ€r vi flög frĂ„n Cairns till Melbourne 
(null)
Cassandra berÀttade för mig att man kan se BarrirÀrrevet frÄn rymden - sÄ coolt!
(null)
(null)
Bumpy ride krÀver handhÄllning! Inte lÀtt att vara flygrÀdd som C
(null)
Melbourne i sikte, tack och lov 

Melbourne har inte bjudit pĂ„ det bĂ€sta vĂ€dret, det dĂ„liga vĂ€dret fortsĂ€tter följa efter oss. IgĂ„r hade vi mellan 14-16 grader, vilket Ă€r nĂ€stan 20 graders skillnad frĂ„n Cairns. Jag som blivit van med runt 30 grader och haft det senaste tvĂ„ mĂ„naderna. FĂ„r se det som en nedtrappning inför att vi kommer hem till Sverige igen. 

(null)

Vi fick dock jackpot med lĂ€genheten vi bor i nu! Superfin verkligen, sĂ„ det vĂ€ger upp lite nĂ€r vĂ€dret Ă€r som det Ă€r 😉
(null)

(null)

(null)
(null)
Vi gick och handlade mat nĂ€r vi hade dumpat vĂ€skorna och kollade sen pĂ„ Netflix innan lĂ€ggdags. NĂ€stan som att vara hemma! 
Bakom fönster gömmer sig en stor fin balkong ocksÄ som inte syns i mörkret. Tror dock inte vi kommer fÄ anvÀndning för den hehe
(null)
Superskön och varm dusch, Cassandra har tagit dom lÀngsta duscharna hittills hÀr i Melbourne!

Vi började fredagen med en Walking Tour, med samma företag som i Sydney. Guiden berĂ€ttade att vĂ€dret i Melbourne ofta bjuder pĂ„ four seasons in one day, vi fick uppleva tvĂ„ - regn som vĂ€xlade mellan solsken och blĂ„sigt. Walking touren pĂ„gick ungefĂ€r 2,5h och vi fick se centrala Melbourne, nĂ„gra fina parker (finns mycket grönomrĂ„den och parker i Melbourne), ett gammalt fĂ€ngelse, Chinatown och fick tips pĂ„ saker att se och göra. Återigen vĂ€ldigt nöjda! Melbourne har blivit framröstad till the most livable city och Ă€r Australiens största stad vilket mĂ€rks. Större utbud av allt.


(null)Varma klÀder pÄ!

(null)

(null)
FÀngelset Old Melbourne Gaol gjort av blÄ stenar och har funnits sen 1845
(null)
I Melbourne införde man 8h arbetsdagar i början pÄ 1900-talet efter omfattande protester frÄn medborgarna och detta monument kallas just Eight Hour Day Movement
Vi fick ocksĂ„ lĂ€ra oss att i Melbourne fĂ„r man 3 mĂ„naders betald semester frĂ„n sin arbetsgivare om man jobbar för samma arbetsgivare i 8 Ă„r. Den ni! 
(null)
Carlton Gardens
(null)

(null)
(null)
Utanför Royal Exhibition Building byggt pĂ„ slutet av 1800-talet nĂ€r Melbourne hade sin golden era (null)         

(null)
(null)
Chinatown
(null)
(null)
Lite spöregn till och frĂ„n hela dagen 
(null)

(null)
(null)

(null)
(null)

Efter turen gick vi och kĂ€kade lunch och sen Ă„kte vi upp i Eureka Tower och fick se staden och lĂ„ngt dĂ€rtill frĂ„n 86e vĂ„ningen. JĂ€ttefint! Det var knappt nĂ„ folk dĂ€r uppe heller vilket var vĂ€ldigt skönt, vi kunde sitta och titta ut sĂ„ lĂ€nge vi ville. 

(null)      (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Vi besökte sen ett litet museum/utstĂ€llning med konst frĂ„n ursprungsbefolkning. Vi gillade de föremĂ„len vĂ€ldigt mycket, tavlorna och alla artifacts kĂ€ndes som om att det har en större mening och syfte bakom. Ibland nĂ€r man kollar pĂ„ konst kan det kĂ€nnas lite platt eller att man har svĂ„rt att förstĂ„ varför det Ă€r konst. Men sĂ„ kĂ€nde vi inte med denna utstĂ€llning. 

(null)      (null)

(null)

NĂ€r vi hade kollat klart pĂ„ utstĂ€llningen sĂ„ Ă„kte Cassandra tillbaka till vĂ„rat boende för att förbereda sig inför sitt möte om sin uppsats. Jag stannade kvar i stan och gick till St Patricks katedral som vi gick förbi under turen men inte gick Ă€nda fram till pga det spöregnade precis dĂ„. Besökte sen Fitzroy Garden, gick lite pĂ„ stan och beslöt mig sen för att Ă„ka ut till St Kilda dĂ€r man ska kunna se pingviner vid solnedgĂ„ngen komma tillbaka till land efter en dag ute till havs. Det var krĂ„ngligt att skaffa metrokort och tog lĂ„ng tid att ta sig dit (jag stod i valet och kvalet om jag skulle Ă„ka dit eller bara sĂ€tta mig pĂ„ en bar och ta en öl men beslöt mig för att Ă„ka dit) och nĂ€r jag vĂ€l var vid piren blĂ„ste det supermycket OCH jag kunde inte se nĂ„gra pingviner pga det var avspĂ€rrat precis dĂ€r â˜č riktig bummer men men, fick se en annan del av Melbourne och fina vyer över Melbourne. 

(null)      (null)

St Patrick Katedral
(null)
Fitzroy garden 
(null)

(null)
(null)
Vid St Kilda Pier, utan nĂ„gra pingviner 🐧😞
Men fina vyer!
(null)

Efter mitt misslyckade försök att se pingviner sĂ„ Ă„kte jag tillbaka till lĂ€genheten ocksĂ„. Det gick inte heller sĂ„ bra. Åkte fel, behövde byta, stĂ„ och vĂ€nta, hoppade av en hĂ„llplats för tidigt. Var vĂ€ldigt trött som ni mĂ€rker! 😅 tillslut kom jag Ă€ntligen fram till lĂ€genheten igen. DĂ„ blev det bara Ă€ta, duscha sen sova för vi skulle upp kl 6 imorse. 

Idag Ă€r vi pĂ„ utflykt till Great Ocean Road som Cassandra fĂ„r berĂ€tta mer om i nĂ€sta inlĂ€gg! Ha det! 😄



Kommentarer

Kommentera inlÀgget hÀr
Publiceras ej

Om

Min profilbild

TvÄ tjejer, 22 Är, frÄn Sverige pÄ resande fot genom Asien och USA. HÀr kan ni följa vÄrat Àventyr!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela